De meeste behandelingen voeren wij uit onder plaatselijke verdoving. Soms is dit echter niet mogelijk, bijvoorbeeld vanwege de complexiteit van de behandeling of vanwege angst van de patiënt. We bieden daarom ook de mogelijkheid om behandeling onder narcose uit te voeren.
Behandelingen onder narcose doen wij in samenwerking met een gespecialiseerd anesthesieteam. Het anesthesieteam bestaat uit twee (of meer) zeer ervaren zorgverleners: een anesthesist en een anesthesiemedewerker. We zorgen samen met het anesthesieteam voor een ontspannen sfeer en optimale zorg.
Indien u graag behandeling onder narcose wenst is het belangrijk dat de tandarts dit in de verwijsbrief vermeldt met een toelichting (bijvoorbeeld angst waardoor behandeling in de reguliere tandartspraktijk niet lukt). Wij zullen u vervolgens eerst voor een consult (gesprek) zien en samen met u een behandelplan opstellen.
Wij beoordelen dan onder andere uw medische gezondheid en bekijken of u in aanmerking komt voor behandeling onder narcose in Omnimed. We zullen, indien nodig, een aanvraag indienen bij uw zorgverzekeraar om voor vergoeding van de behandeling in aanmerking te komen.
Na het eerste consult krijgt u een afspraak voor behandeling onder narcose. Het is belangrijk dat u één begeleider meeneemt die aanwezig blijft in ons pand tijdens de behandeling.
Het is belangrijk dat u zich nuchter meldt. Dit betekent dat u niet mag eten of drinken vooraf aan de behandeling. U ontvangt hiervoor precieze instructies, deze kunt u ook terugvinden onder veel gestelde vragen.
Na de behandeling wordt u wakker en wordt u naar de uitslaapkamer gebracht. Hier verblijft u samen met uw begeleider minimaal één uur. We beoordelen vervolgens samen met u of u weer naar huis kunt. U mag dan niet zelf autorijden.
Afspraak makenOns team van specialisten staat graag voor u klaar. Bekijk hieronder de veelgestelde vragen of kom direct met ons in contact!
Tijdens de behandeling onder narcose monitoren we onder andere het zuurstofgehalte in uw bloed. Dit doen we door middel van een houdertje die we bevestigen op een vinger. Dit apparaat werkt niet goed als er nagellak, kunstnagels of gellak aanwezig is. Daarom is het belangrijk dat op minimaal één vinger kunst- of gelnagels of nagellak verwijderd is.
Sierraden en piercings in het gezicht vragen wij u thuis al af te doen.
U dient minimaal 6 uur voor de behandeling te stoppen met roken.
Het is heel belangrijk dat u zich strikt aan onderstaande instructies houdt:
We verwachten van u dat u bij een consult of behandeling bij ons niet onder invloed bent van drugs of alcohol. Indien dit wel het geval is, zullen wij het consult of behandeling staken.
Om uw veilig te kunnen behandelen onder narcose is het belangrijk dat u 24u geen drugs (ook geen cannabis, wiet of alcohol!) hebt gebruikt. Indien u minder dan 24u voor de behandeling drugs of alcohol hebt gebruikt gaat de behandeling onder narcose niet door.
Dit is afhankelijk van het type bloedverdunner. De meeste bloedverdunners kunnen door gebruikt worden bij een behandeling in de mond.
Tijdens het eerste consult brengen we uw medicijngebruik in kaart, het is handig om daarom een overzicht van uw medicatiegebruik mee te nemen (dit kunt u ophalen bij uw apotheek). We zullen bij het eerste consult u adviseren over het wel of niet stoppen van de bloedverdunner voor de behandeling.
Ja, na het eerste consult ontvangt u van ons altijd een begroting van het behandeltraject bij Omnimed.
De totale behandeling bestaat uit twee delen: het plaatsen van het implantaat en het maken van kroon, brug of prothese. Wij bespreken graag met u welk deel van de behandeling bij Omnimed wordt uitgevoerd en welk deel uw tandarts zelf doet.
U ontvangt vervolgens de begroting voor de behandeling die bij Omnimed plaatsvindt. Indien uw eigen tandarts de kroon, brug of prothese maakt kunt u bij uw eigen tandarts de begroting voor dat deel van de behandeling opvragen.
Voor algemene vragen vult u onderstaand formulier in.