Opvullen van neusbijholte om kaak te verhogen

Wat is de neusbijholte?

Boven de kiezen van de bovenkaak bevindt zich de neusbijholte. Deze neusbijholte is bekleed met slijmvlies en gevuld met lucht. Om implantaten te plaatsen in de bovenkaak moet er voldoende bot zijn, onder andere bothoogte. Door de aanwezigheid van de neusbijholte is er soms te weinig bothoogte.

Neusbijholte opvullen

We kunnen de neusbijholte opvullen met gemalen bot. Hiervoor wordt vaak donorbot (uit een potje) gebruikt. Meestal is het mogelijk om deze ingreep te combineren met het plaatsen van het implantaat, soms is een aparte ingreep nodig.

Wat kan ik verwachten?

De procedure kan goed onder plaatselijke verdoving worden uitgevoerd. Vaak ontstaat na de ingreep zwelling van de wang, deze zwelling is na 3-4 dagen maximaal en trekt vervolgens weg.

Na de ingreep moet het kunst- of donorbot vastgroeien, dit duurt een aantal maanden.

Afspraak maken

Vragen over uw behandeling?

Ons team van specialisten staat graag voor u klaar. Bekijk hieronder de veelgestelde vragen of kom direct met ons in contact!

Veelgestelde vragen

Wat zijn de kosten?

Tijdens de eerste afspraak (het consult) zullen we samen met u een passend behandelplan opstellen. Ook bespreken we dan met u of u in aanmerking komt voor vergoeding vanuit de basisverzekering, meestal is dat niet het geval. We zullen vervolgens een gespecificeerde kostenbegroting van het gehele traject opstellen, zodat u weet waar u aan toe bent.

Ik heb te weinig kaakbot, kan dit hersteld worden?

In de meeste gevallen kunnen we met behulp van kunst- of donorbot het volume van het kaakbot herstellen. Zie hiervoor ook onder behandelingen: Opbouw van kaak om kaak te verbreden of Opvullen van neusbijholte om kaak te verhogen.

Is een behandeling onder narcose mogelijk?

Bij Omnimed is een behandeling onder narcose mogelijk.  Zie hiervoor Behandeling onder narcose.

Ik gebruik bloedverdunners of andere medicatie. Kan de behandeling dan doorgaan?

Dit is afhankelijk van het type bloedverdunner. De meeste bloedverdunners kunnen door gebruikt worden bij een behandeling in de mond.

Tijdens het eerste consult brengen we uw medicijngebruik in kaart, het is handig om daarom een overzicht van uw medicatiegebruik mee te nemen (dit kunt u ophalen bij uw apotheek). We zullen bij het eerste consult u adviseren over het wel of niet stoppen van de bloedverdunner voor de behandeling.

Ontvang ik altijd een begroting?

Ja, na het eerste consult ontvangt u van ons altijd een begroting van het behandeltraject bij Omnimed.

De totale behandeling bestaat uit twee delen: het plaatsen van het implantaat en het maken van kroon, brug of prothese. Wij bespreken graag met u welk deel van de behandeling bij Omnimed wordt uitgevoerd en welk deel uw tandarts zelf doet.

U ontvangt vervolgens de begroting voor de behandeling die bij Omnimed plaatsvindt. Indien uw eigen tandarts de kroon, brug of prothese maakt kunt u bij uw eigen tandarts de begroting voor dat deel van de behandeling opvragen.

Wilt u een afspraak?

Bel ons

0566 - 82 00 20





Algemene vragen

Voor algemene vragen vult u onderstaand formulier in.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.