Een kunstgebit op implantaten

Een loszittend kunstgebit (prothese) of pijnklachten door een kunstgebit zijn heel erg vervelend. Een loszittend kunstgebit beperkt u in het eten, lachen en praten.

Wij helpen u graag.

Bij Omnimed werken specialisten (tandprothetici, kaakchirurgen en tandartsen) die veel ervaring hebben met deze klachten. De eerste stap is een goed onderzoek om te kijken waar de klachten door veroorzaakt worden en u voorlichting te geven over de mogelijke oplossingen.

De kaak slinkt.

Het kaakbot heeft als functie om houvast te geven aan tanden en kiezen. Als tanden en kiezen worden getrokken, verlies het kaakbot zijn functie en zal het kaakbot slinken.

Het slinken van de kaak is een natuurlijk proces en gaat levenslang door. Door toenemend slinken van de kaak wordt het houvast van het kunstgebit in de loop der jaren steeds minder.

Aanpassen van oude of maken van nieuwe prothese

Vaak is het houvast van een loszittend kunstgebit te verbeteren door het kunstgebit aan te passen. Soms is het maken van een nieuwe prothese zinvol. Dit willen we in Omnimed graag voor uw oppakken.

Kaak te veel geslonken – implantaten zijn nodig.

Door het slinken van de kaak ontstaat op den duur te weinig houvast voor een kunstgebit dat stabiel zit. Dan kunt u in aanmerking komen voor een behandeling met implantaten. In de volksmond wordt dit een klikgebit genoemd, omdat het kunstgebit vastklikt op de implantaten.

Implantaten geven het kunstgebit houvast waardoor de prothese niet meer verschuift. Door het steviger vastzitten van het gebit kunt u weer hard voedsel eten. U hoeft zich geen zorgen meer te maken dat uw prothese los komt tijdens het eten, het spreken en lachen.

Sterke kokhalsneiging.

Er is een groep mensen die een zeer sterke kokhalsneiging heeft en daardoor geen bovengebit kan dragen. Het kokhalzen wordt meestal uitgelokt door de gehemeltebedekking van het kunstgebit. Voor deze groep patiënten is een kunstgebit in de bovenkaak op implantaten vaak een goede oplossing omdat er dan een kunstgebit gemaakt kan worden zonder gehemelte bedekking.

Afspraak maken

Vragen over uw behandeling?

Ons team van specialisten staat graag voor u klaar. Bekijk hieronder de veelgestelde vragen of kom direct met ons in contact!

Veelgestelde vragen

Wordt de behandeling vergoed door de zorgverzekeraar?

Indien u geen eigen tanden en kiezen kunt u mogelijk aanspraak maken voor vergoeding vanuit de basisverzekering.

De verzekeraar heeft een aantal voorwaarden waaraan u moet voldoen om in aanmerking te komen voor vergoeding. Bij het eerste consult zal besproken worden of u hier mogelijk voor in aanmerking komt. Indien u mogelijk recht hebt op vergoeding zullen wij na het eerste consult een aanvraag voor vergoeding indienen bij uw verzekering. Uw verzekering bepaalt vervolgens of u recht hebt op vergoeding.
Wanneer u vergoeding krijgt voor de behandeling vanuit de basisverzekering, betaalt u wel een eigen bijdrage voor het maken van prothese en u betaalt uw eigen risico. 

Indien uw verzekeraar aangeeft dat u geen recht hebt op vergoeding vanuit de basisverzekering is het mogelijk om de behandeling zelf te betalen indien u toch behandeling wenst. Wij zullen dan een gespecificeerde kostenbegroting voor u maken.

Wat moet ik meenemen naar het eerste consult?

  • Eventuele verwijsbrief van de tandarts
  • Overzicht van medicijngebruik, bijvoorbeeld een uitdraai van uw apotheek
  • Indien aanwezig: kunstgebit, plaatjes of frameprothesen

Wilt u een afspraak?

Bel ons

0566 - 82 00 20





Algemene vragen

Voor algemene vragen vult u onderstaand formulier in.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.